Time-Attack för dig som vill köra emot klockan

Time Attack

Time Attack är en känd tävlingsform utomlands med ett tidigare begränsat organiserat intresse i Sverige. Senaste åren har detta dock blivit ett av de allra hetaste grenarna inom racing. Nytt inför 2018 Bavaria Time-Attack är öppen för alla sorters bilar och bilmärken och vi korar den snabbaste BMW för dagen med ett hederspris. Bilen behöver ej vara SBP godkänd och valfria däck råder under dagen. Bavariaracing arangerar klubbmästerskap 

Time Attack för dig som vill ta steget från bankörning till tävling med din befintliga gatbil. Vi ställer inga andra krav än vad vi gör på gatbilsförarna så du kan köra med en vanlig bil gatlegal eller racingbil dock ej slicks .

Målet är att köra ett varv runt en motorbana på kortast tid möjligt. Tävlingsformen är mycket enkel, som förare får du  möjlighet att sätta ett snabbt varv, det kommer att vara andra bilar på banan samtidigt men vi slåss aldrig om position på banan och försöker släppa ut bilar så jämnt över banan som möjligt för att vi inte skall störa varandra. Efteråt sammanställer vi och delar ut poäng efter snabbaste varvtid, i slutet av säsongen räknar vi ihop poängen och ser vem som fått flest poäng och blir klubbmästare.

Vi kommer att köra klassindelat så en bil med mindre hästkrafter behöver inte vara orsak till att avstå, sen vet ju alla motoreffekt inte är allting, vi har sett många exempel där effektsvaga bilar kör snabbare än bilar med betydligt mer effekt. För många förare är detta första steget in i riktig tävlingsverksamhet och man går sedan över till att köra Bavaria Cup, men en del förare stannar även kvar i Time Attack och fortsätter utveckla sin bil och fightas inom grenen. Obs när du kommer till banan gå direkt till anmälan 07,30 All anmälan görs på hemsidan och utmana gärna kompisen finns även hyrbil att köra .

Skicka meddelande  och fyll gärna i ditt telefonnummer för snabb kontakt om du vill tävla i Time-Attack

Telefon
 070-798 23 78
 

Tacksam för ditt samtal